www.sociaalhuis-brugge.be
Nieuwe dienstverleningen ‘Efrem’, een aanspreekpunt voor zelfstandigen,
en ‘Rap op Stap’, een reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget.

Voor meer info klik hier.
Vragen rond thuiszorg: Waar vind ik de nodige hulp om zelfstandig te kunnen blijven wonen (maaltijden aan huis, poetshulp, karweienhulp, noodoproepsysteem, dagverzorgingscentra, taxibonnen, thuisopvang, dienstencentra, dienstencheques, ...) ?
Leefloon en financiële hulp: Op welke financiële tegemoetkomingen heb ik recht en waar kan ik deze aanvragen? Ik heb geen inkomen, wie kan mij helpen?
Schulden: U kunt er terecht met vragen rond budgetbeheer, budgetbegeleiding en collectieve schuldbemiddeling.
Opvang kinderen: U vindt er informatie over alle vormen van kinderopvang en over thuisopvang voor zieke kinderen of kinderen met een handicap.
Mensen met een handicap: Ook specifieke informatie over de verschillende opvangmogelijkheden, tegemoetkomingen, vervoers- en parkeermogelijkheden, ... voor personen met een handicap is in het sociaal huis te vinden.
Huisvesting: Een betaalbare woning vormt voor velen een probleem. In het Sociaal Huis kunt u zich informeren over woningen voor senioren, sociale woningen en woonbegeleiding.
Gezondheid: Waar kan ik hulp zoeken bij het stoppen met roken? Waar kan ik terecht voor een vroegtijdig onderzoek naar borstkanker of prostaatkanker, ...? Ook voor informatie over de verschillende Brugse ziekenhuizen kunt u in het Sociaal Huis terecht.
Jongeren: Wie kan me helpen met studie- en of andere problemen? Waar kan ik andere jongeren ontmoeten of waar kan ik terecht voor een gezellige babbel, ...?
Algemene vragen: Waar kan ik terecht voor juridisch advies, verslavingsproblemen, hulp bij de opvoeding van mijn kinderen, relatieproblemen, ...?
Klik hier voor onze flyer
Facebook Sociaal Huis Brugge - Hoogstraat 9, 8000 Brugge - tel. 050-32 77 70 - fax 050-32 77 77 - Mail: info@sociaalhuis-brugge.bedisclaimer ]